Σελίδες

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Οργανικά ρομποτοειδή

Το παρακάτω κείμενο είναι μέρος ενός μεγαλύτερου, που περιγράφει τις υπάρχουσες δυνατότητες παραγωγής ανθρώπινων "ομοιωμάτων" διαφόρων τύπων με τη χρήση των σύγχρονων τεχνικών της Γενετικής. Το μέρος που παρατίθεται εδώ αφορά στον τύπο ομοιωμάτων, που χαρακτηρίζονται ως "οργανικά ρομποτοειδή" και είναι το μέρος του συνολικού κειμένου, που έχω μέχρι σήμερα μεταφράσει από το Αγγλικό πρωτότυπο. Θα ακολουθήσει η ανάρτηση και του υπόλοιπου τμήματος, όταν ολοκληρωθεί η μετάφρασή του. - Εξάγγελος Της Νέας Εποχής


Οργανικά Ρομποτοειδή. Πρόκειται για ένα τύπο «τεχνητής ζωής», που δημιουργείται μέσα από διαδικασίες, που είναι εντελώς διαφορετικές από την κλωνοποίηση ή τη συνθετική. Η τεχνολογία των οργανικών ρομποτοειδών εφαρμόζεται να παραχθούν όσο το δυνατόν ακριβή αντίγραφα σημαντικών ανθρώπων, όπως οι πρόεδροι και κάποιοι από το προσωπικό τους. Για παράδειγμα, ο Τζίμι Κάρτερ που ήρθε στο Πόρτλαντ πριν από λίγα χρόνια, από τον οποίο στάθηκα στα δύο πόδια μακριά και τον εξέτασα οπτικά, δεν ήταν ο Τζίμι Κάρτερ που είχε συμμετάσχει στον προεκλογικό αγώνα για την προεδρεία.

Το Πάσχα του 1979 το πρώτο ρομποτοειδές μοντέλο του Τζίμι Κάρτερ αντικατέστησε τον άνθρωπο Τζίμι Κάρτερ. Τη στιγμή που ο «Κάρτερ» θεάθηκε από εμένα, πρέπει να βρίσκονταν τουλάχιστον στο ρομποτοειδές υπ’ αριθμόν 100. Γι’ αυτό ένας φίλος μου, που ήταν πρόσφατα στην Ουάσιγκτον, σχεδόν έπεσε πάνω στον Πρόεδρο Κλίντον την ώρα που έκανε τζόγκιν. Ο φίλος μου έμεινε έκπληκτος από την απουσία ασφάλειας.

Οι ειδήσεις της Kaiser Aluminum, οι οποίες δημοσιεύονται από την ετερεία Kaiser Aluminum & Chemical Corporation δημοσίευσαν μια σειρά άρθρων προς ένα εξειδικευμένο κοινό τη δεκαετία του 1960. Αυτό το υλικό εκδόθηκε επίσης σε βιβλίο με τίτλο «Η δυναμική της Αλλαγής (Prentice-Hall: Englewood Cliffs, NJ, 1967).

Κάτω από την επικεφαλίδα «ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ» διαβάζουμε: «Η ικανότητα να ελέγξουμε τον σχηματισμό νέων όντων μπορεί να είναι μια από τις πιο βασικές εξελίξεις του μέλλοντος. Πρόσφατες ανακαλύψεις γύρω από τα νουκλεονικά οξέα, τα βασικά δομικά στοιχεία της ζωής, έχουν οδηγήσει στην πεποίθηση, ότι ο άνθρωπος μπορεί κάποια μέρα να είναι σε θέση να μεταχειρίζεται τα γονίδια με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά...»

Κάτω από την επικεφαλίδα «ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΣ» διαβάζουμε: «...υπάρχουν υπολογιστές οι οποίοι μπορούν να μαθαίνουν, να θυμούνται, να βλέπουν, να επιδιώκουν στόχους, να βγάζουν συμπεράσματα, να βαδίζουν, να τραγουδούν σε συγκεκριμένη κλίμακα, να ομιλούν, να είναι οξύθυμοι, να παίζουν παιχνίδια, να κρατούν, να προσαρμόζονται σε ένα περιβάλλον, ακόμα και να σχεδιάζουν βελτιώσεις για τους εαυτούς τους... ανθρωπόμορφοι υπολογιστές ίσως μια μέρα να περιέχουν πλάσμα, το οποίο να κυκλοφορεί μέσα από ένα θύλακα που να προσομοιώνει τα σπλάχνα, επιτρέποντάς τους την αυτο-ίαση».

Κάτω από την επικεφαλίδα «ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΡΟΜΠΟΤ» διαβάζουμε: «... ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα που μιμείται δύο νευρώνες, τα κύτταρα του ανθρώπινου εγκεφάλου, έχει συναρμολογηθεί και έχει επιτρέψει σε ένα ρομπότ να διαχειριστεί κάποιες απροσδόκητες καταστάσεις, αλλά η δομή των νευρώνων ήταν ογκώδης. Ο εγκέφαλος έχει δισεκατομμύρια νευρώνων, που σημαίνει ότι θα είναι αναγκαία μια απίστευτη δουλειά ελαχιστοποίησης των διαστάσεων, προτού αναπτυχθούν πραγματικά ανθρώπινα ρομπότ». Όπως γνωρίζει ο αναγνώστης, από τη δεκαετία του 1960, που γράφτηκε αυτό, μια απίστευτη δουλειά ελαχιστοποίησης των διαστάσεων έχει γίνει στους υπολογιστές. Αυτό που το κοινό γνωρίζει για την ελαχιστοποίηση είναι απίστευτο και είναι μόνο μέρος εκείνου που έχει πραγματικά συμβεί. Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες είναι πλέον σε θέση να μεταχειρίζονται το DNA για να δημιουργήσουν υπολογιστές.

Ένα βασικό πράγμα, που χρειάζεται για να δημιουργήσεις έναν υπολογιστή, είναι ένα υλικό που θα παρουσιάζει μια συγκεκριμένη και πάντα την ίδια μεταβολή, με δεδομένο ένα ορισμένου τύπου «σήμα». Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι ο υπολογιστής λειτουργεί στη διαδική βάση – ή απλά στη βάση ενός συστήματος διακοπτών on - off, ή ένα σύστημα των αριθμών 0 και 1. Το έμβιο βιολογικό υλικό είναι ανώτερο από άλλα υλικά για την κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών, διότι η θερμότητα που δημιουργείται από τις μεθόδους που εφαρμόζονται στους συμβατικούς υπολογιστές επιβραδύνει την ταχύτητα. Για να εργάζονται οι υπερ-υπολογιστές σε μεγάλες ταχύτητες, χρειάζεται να χρησιμοποιείται βιολογικό υλικό, που δεν θα ζεσταθεί. Αυτός ο τύπος ωρίμανσης έχει ήδη επιτευχθεί. Δημιουργεί υπολογιστές πολύ πέρα ​​από αυτό, με το οποίο είμαστε εξοικειωμένοι. Τα οργανικά ρομποτοειδή είναι εκπληκτικά ανθρωπόμορφα, τόσο όμοια με ανθρώπους, που είναι δύσκολο για τους επιστήμονες, που τα έχουν δημιουργήσει, να συνηθίσουν στην ιδέα, ότι δεν είναι άνθρωποι.

Οι βιολογικοί/ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι για τα ρομποτοειδή ήρθαν ως αποτέλεσμα της έρευνας στα ολογράμματα. Αν σκίσετε μια συμβατική φωτογραφία, την καταστρέφετε, αλλά αν σκίσετε το φιλμ που παράγει ένα ολόγραμμα, κάθε κομμάτι εξακολουθεί να περιέχει σχεδόν εξ ολοκλήρου την ίδια εικόνα. Γι' αυτό μπορεί να αφαιρεθεί μέρος του εγκεφάλου ενός ανθρώπου και ο εγκέφαλος να ανακτήσει ό,τι είχε χάσει. Δημιουργείται η ολογραφική εικόνα του εγκεφάλου ενός προσώπου και στη συνέχεια, όταν κατασκευαστεί ο εγκέφαλος ενός ρομποτοειδούς, ο βιολογικός υπολογιστής στο κεφάλι του αναγκάζεται να μορφοποιηθεί σύμφωνα με την ολογραφική εγγραφή του προσώπου που αντιγράφεται. Ορισμένες αποκλίσεις από την ολογραφική εγγραφή είναι απαραίτητες, επειδή το «πρόσωπο» είναι ένα ρομποτοειδές και όχι ένα πρόσωπο. Ο εγκέφαλος του ρομποτοειδούς έχει σχεδόν όλη τη σωστή μνήμη του αναπαραχθέντος προσώπου, αλλά ο εγκέφαλος του ρομποτοειδούς είναι στην πραγματικότητα ένας υπολογιστής, που κατασκευάστηκε από βιολογικό υλικό, το οποίο είναι προγραμματισμένο, δεν είναι ένας ανθρώπινος εγκέφαλος.

Πρώτον, ο «Κλίντον» έχει την ενέργεια να κάνει τζόκινγκ, επειδή μπορεί κάλλιστα να είναι ένα ρομποτοειδές και, το δεύτερο πράγμα, μια δολοφονία ενός ρομποτοειδούς δεν είναι  κάτι τόσο σοβαρό. Αυτά τα ρομποτοειδή έχουν έναν βιολογικό υπολογιστή-εγκέφαλο, που είναι προγραμματισμένος. Μπορούν να σκέφτονται με την έννοια που σκέφτεται ένας υπολογιστής, όμως μυστικές πρόοδοι στην κατανόηση του ανθρώπινου εγκεφάλου έχουν επιτρέψει στους κατασκευαστές των βιολογικών ρομποτοειδών να μεταφέρουν τη μνήμη ενός προσώπου σε μια δεδομένη χρονική στιγμή σε ένα οργανικό ρομποτοειδές. Το κλειδί λοιπόν για τη δημιουργία αυτού που φαίνεται να είναι ένας κλώνος – αλλά δεν είναι ένας πραγματικός κλώνος – είναι να συλλάβεις το άτομο που πρόκειται να αντιγραφεί, να φτιάξεις ένα ολογραφικό αντίγραφο της μνήμης του εγκεφάλου και να τη μεταφέρεις στο ρομποτοειδές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου