Σελίδες

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Στην τελική ευθεία, λίγο πριν το νήμα


Ο Στηβ Μπέκοου (Steve Beckow) είναι ο οικοδεσπότης του ιστοτόπου “the2012scenario.com”, μέσα από την ύλη του οποίου υπηρετεί επάξια την υπόθεση της επικείμενης Ανέλιξης της ανθρωπότητας και του πλανήτη. Στις 15 Ιουνίου δημοσίευσε ένα αισιόδοξο, μικρό κείμενό του, με το οποίο προτρέπει τους ανθρώπους να απολαύσουν αυτό το ύστατο, βραχύ χρονικό διάστημα, που έχει απομείνει ως την ανατολή του καινούργιου κόσμου. Με τίτλο «Ξυπνήστε στη συγκίνηση αυτού που συμβαίνει» και διανθισμένο με διάφορες προσωπικές σκέψεις και απόψεις γύρω από το ζήτημα της ανθρώπινης πνευματικής εξέλιξης, το κείμενο του Στηβ Μπέκοου παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποτελεί τις επόμενες γραμμές αυτής της ανάρτησης:

Ποιο είναι το βασικό στοιχείο στα γεγονότα του 2012; Το βασικό, απ’ όσο ξέρω, είναι αυτό: Η φώτιση. Ιδωμένη από την πλευρά μας, των δημιουργημένων μορφών ζωής, ο σκοπός της ζωής, απ’ όσο ξέρω, είναι η φώτιση. Ιδωμένη από την οπτική γωνία του Θεού, αν δεν κάνω λάθος, ο σκοπός για τον οποίο δημιούργησε τις μορφές ζωής είναι, ότι ο Θεός θα έπρεπε να συναντήσει τον Θεό σε μια στιγμή δικής μας φώτισης. Αυτός/αυτή/αυτό μας δημιούργησε σαν μαριονέτες για να αποκτήσουμε φώτηση ως εκείνο το σημείο, στο οποίο ο Θεός θα συναντήσει το Θεό. (Δεν υπάρχει φύλο στο άμορφο, υπερβατικό απόλυτο)
Γιατί έκανε αυτό ο Θεός; Για διασκέδαση. Η ζωή είναι μια περιπέτεια, ένα θείο δράμα, που ο Θεός δημιούργησε για την δική του διασκέδαση.
Η Ανέλιξη είναι μόνο ένα από τα πολλά στάδια της φώτισης, μια στάση στο δρόμο προς το σπίτι. Μια ανοδική κίνηση από την Τρίτη (φυσική ζωή) στην Τέταρτη (αστρικό πεδίο, μετά θάνατον ζωή) στην Πέμπτη (νοητικό πεδίο) Διάσταση. Αλλά αυτή τη φορά θα ανελιχθούμε ΜΕ τα φυσικά σώματά μας. Στη μετά θάνατον ζωή, τα απορρίπτουμε. Και προχωρώντας προς τα πάνω, από την Τέταρτη στην Πέμπτη, στην πνευματική πλευρά της ζωής, δεν παίρνουμε μαζί τα φυσικά, τρισδιάστατα σώματά μας. Τα αφήνουμε πολύ πίσω.
Ας δούμε για μια στιγμή την ευρύτερη εικόνα. Η ζωή είναι ένα ταξίδι από τον Θεό στον Θεό. Ο Θεός μας στέλνει σαν σπίθες έξω στον φυσικό κόσμο, για να βιώσουμε τη ζωή από το ορυκτό βασίλειο, στο φυτικό βασίλειο, στο ζωικό βασίλειο, μέσα από το ανθρώπινο πεδίο, σε πεδία πέρα από την ανθρωπότητα, που ούτε καν τα γνωρίζουμε. Υπάρχει φυσική εξέλιξη, αλλά υπάρχει και πνευματική εξέλιξη.
Σε ορισμένα στάδια του ταξιδιού, αναπτύσσουμε αισθηματικές ποιότητες, αυτοσυνείδηση, ενωτική συνείδηση, τη συνείδηση του Θεού, καθώς ανερχόμαστε όλο και πιο ψηλά στη συνειδησιακή σκάλα του Ιακώβ. Μετά την αυτοσυνείδηση αρχίζουμε να αποκτούμε εμπειρίες των επιπέδων της φώτισης – πνευματική αφύπνιση, κοσμική συνείδηση, την πραγμάτωση του Θεού, τη Σαχάτζα (τη "φυσική" κατάσταση) – και στο σημείο της Σαχάτζα απελευθερωνόμαστε από την ανάγκη να ξαναγεννηθούμε στην υλική πραγματικότητα.
Αλλά δεν ξεφεύγουμε από τη ζωή στον υλικό κόσμο. Όλη η ζωή του άμορφου υπερβατικού μπορεί να θεωρηθεί υλική. Η Ύλη – Matter, mater, Mother – το έχει φτιάξει και όλα λαμβάνουν χώρα εντός του πεδίου της.
Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα (μετά την Πέμπτη Διάσταση) μπορούμε να εναλλάσσουμε τα σώματά μας, χωρίς να χρειάζεται να περάσουμε από μια διαδικασία θανάτου και γέννησης. Απλά, με τη σκέψη και τη θέληση, δίνουμε στους εαυτούς μας μια νέα μορφή.
Η φώτιση συνεχίζεται, πρακτικά δεν έχει τέλος. Ίσως γίνουμε άγγελοι, ίσως όχι. Αλλά αν γίνουμε, ανεβαίνουμε μέσα από εννέα ακόμα τάξεις ζωής, βιώνοντας όλο και υψηλότερες φωτίσεις σε κάθε βήμα.
Οι μελχισεδέκ, οι μποντισάτβας, οι νιρμανακάγιας, οι ελοχίμ (1) – όλο και ψηλότερα επίπεδα της ύπαρξης, μας φέρνουν όλο και πιο κοντά στο Θεό, ώσπου μια μέρα θα συγχωνευθούμε με αυτόν/αυτήν/αυτό και θα έχουμε ολοκληρώσει το ταξίδι μας – και ίσως τότε το ξαναρχίσουμε. Ίσως αναλάβουμε ειδικά καθήκοντα. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά.
Αυτό είν’ όλο. Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο να μάθουμε. Ξεχάστε όλα τα υπόλοιπα. Απλά δεθείτε στο κάθισμα και διασκεδάστε, προετοιμασμένοι να επιτύχετε ένα πραγματικά ικανοποιητικό επίπεδο φώτισης στο τέλος του έτους.
Εν τω μεταξύ, έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε ευχάριστα, εργαζόμενοι μαζί σε προγράμματα. Και σε κάποιο σημείο να δεχθούμε μια μεγάλη εισροή χρημάτων (NESARA), αφήνοντας τον μόχθο και τις δουλειές μας και καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους για το πάρτι (τους γαλαξιακούς, τους ουράνιους και τους Ανελθόντες Κυρίους), που είναι επίσης σημαντικοί χαρακτήρες στη διαδικασία της Ανέλιξης.
Και τότε θα γιορτάσουμε και θα καλωσορίσουμε το Νέο Έτος και τον Νέο Κόσμο. Δεν θα υπάρχουν εκκρεμότητες, δεν θα υπάρχουν απομεινάρια του παλιού κόσμου. Μια εντελώς νέα σκηνή και νέες αναζητήσεις, ακόμη και νέες δυνατότητες. Και ευκαιρίες να ταξιδέψουμε και να γνωρίσουμε τον κόσμο, τον γαλαξία, και το σύμπαν.
Φέρτε το σύντροφό σας, τα παιδιά σας και το σκυλί ή τη γάτα της οικογένειάς σας. Παιδιά, σκυλιά και γάτες ταξιδεύουν δωρεάν. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Προφανώς, όλοι θα τύχουν φροντίδας καλύτερης απ’ όσο μας είναι δυνατόν να φανταστούμε.
Αυτό το έτος είναι εκείνο, εκείνος ο καιρός της ζωής μας, με μαγικές στιγμές, κορυφαίες εμπειρίες και χωρίς λογαριασμούς για πληρωμή.
Ακούγεται σαν την επαλήθευση ενός ονείρου; Είναι. Ξυπνήστε από τον εφιάλτη. Ονειρευτείτε τον εαυτό σας σε μια νέα ζωή. Και ξυπνήστε στη συγκίνηση αυτού που συμβαίνει.

Υποσημειώσεις

(1)          «Μελχισεδέκ, Μποντισάτβας, Νιρμανακάγιας, Ελοχίμ» – Οι μελχισεδέκ έχουν τελειώσει την ανθρώπινη βαθμίδα της εξέλιξης. Οι μποντισάτβας αρνήθηκαν να εισέλθουν στη Νιρβάνα, για να παραμείνουν πίσω και να βοηθήσουν την ανθρωπότητα. Οι νιρμανακάγια είναι το «προστατευτικό τείχος», πνεύματα που βρίσκονται έξω από τη Νιρβάνα, για να υπερασπίζονται τη Γη έναντι σοβαρών σκοτεινών επιρροών. Και οι ελοχίμ είναι πολύ υψηλά δημιουργά πνεύματα, υπεύθυνα για σημαντικά θέματα της εξέλιξης και της πλανητικής δημιουργίας.


http://the2012scenario.com/2012/06/awaken-to-the-thrill-of-it-all

Ελληνική μετάφραση από τον Εξάγγελο Της Νέας Εποχής

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Μια ματιά προς τα πίσω


Λέμε ότι διανύουμε τους Έσχατους Καιρούς. Έχει παρέλθει ως αυτή τη στιγμή το πρώτο μισό του πολυσυζητημένου έτους 2012. Όμως πότε άρχισαν αυτοί οι Έσχατοι Καιροί; Πού μπορεί να τοποθετήσει κανείς την απαρχή τους; Με ποιό κριτήριο να προσεγγίσει το ζήτημα;
Από μια άποψη τουλάχιστον ο παράγων «συνείδηση» είναι ένα στοιχείο, που δίνει μια λαβή γι’ αυτή την προσέγγιση. Με αυτό το κριτήριο μπορούμε να πάμε πίσω στο χρόνο, μερικές δεκαετίες, για να συναντήσουμε τη μεταστροφή των συνειδησιακών τάσεων στη διάρκεια της δεκαετίας του ’60.
Τον Ιανουάριο του 1964 ο Μπομπ Ντύλαν κυκλοφόρησε σε δίσκο το τραγούδι τουThe Times They Are a-Changing – «Οι Καιροί Αλλάζουν». Ένα τραγούδι-σταθμός, που αποτύπωνε στους στίχους του με τρόπο λιτό και λακωνικό όλη εκείνη την ανατροπή, όλη τη συνειδησιακή μεταστροφή, που χρωμάτισε έντονα και χαρακτήρισε ιστορικά τη δεκαετία του 1960.
Η παρακαταθήκη αυτή του Μπομπ Ντύλαν συνίσταται στα παρακάτω λόγια:

Come gather 'round people
Wherever you roam
And admit that the waters
Around you have grown
And accept it that soon
You'll be drenched to the bone
If your time to you
Is worth savin'
Then you better start swimmin'
Or you'll sink like a stone
For the times they are a-changin'.

Come writers and critics
Who prophesize with your pen
And keep your eyes wide
The chance won't come again
And don't speak too soon
For the wheel's still in spin
And there's no tellin' who
That it's namin'
For the loser now
Will be later to win
For the times they are a-changin'.

Come senators, congressmen
Please heed the call
Don't stand in the doorway
Don't block up the hall
For he that gets hurt
Will be he who has stalled
There's a battle outside
And it is ragin'
It'll soon shake your windows
And rattle your walls
For the times they are a-changin'.

Come mothers and fathers
Throughout the land
And don't criticize
What you can't understand
Your sons and your daughters
Are beyond your command
Your old road is
Rapidly agin'
Please get out of the new one
If you can't lend your hand
For the times they are a-changin'.

The line it is drawn
The curse it is cast
The slow one now
Will later be fast
As the present now
Will later be past
The order is
Rapidly fadin'
And the first one now
Will later be last
For the times they are a-changin'.

Δηλαδή

Ελάτε, μαζευτείτε ολόγυρα, άνθρωποι,
όπου κι αν περιφέρεστε
και παραδεχτείτε ότι τα νερά
γύρω σας έχουν ανέβει
και δεχτείτε ότι σύντομα
θα είστε μουσκεμμένοι ως το κόκαλο.
Αν θέλετε να μη χάσετε το χρόνο σας
καλύτερα ν’ αρχίσετε να κολυμπάτε,
αλλιώς θα βουλιάξετε σαν πέτρα,
γιατί οι καιροί αλλάζουν.

Ελάτε συγγραφείς και κριτικοί,
που προφυτεύετε με την πένα σας
και κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά.
Η ευκαιρία δεν θα ξανάρθει.
Και μη μιλάτε πρόωρα,
γιατί η ρόδα ακόμα γυρίζει
και δεν μπορείς να πεις ποιός...
Αυτός που τώρα χάνει
θα είναι αργότερα ο κερδισμένος
γιατί οι καιροί αλλάζουν.

Ελάτε γερουσιαστές, μέλη του Κογκρέσου,
πάρτε στα σοβαρά το κάλεσμα.
Μην στέκεστε στην πόρτα.
Μην εμποδίζετε την αίθουσα,
γιατί αυτός που θα πληγωθεί
θα είναι αυτός που έχει σταματήσει.
Υπάρχει μια μάχη έξω
που μαίνεται.
Σύντομα θα τινάξει τα παράθυρά σας
και θα δονήσει τους τοίχους σας
γιατί οι καιροί αλλάζουν.

Ελάτε μητέρες και πατέρες
σ’ ολόκληρη τη χώρα
και μην επικρίνετε
αυτό που δεν μπορείτε να καταλάβετε.
Οι γιοί σας κι οι κόρες σας
δεν είναι στις διαταγές σας.
Ο παλιός σας δρόμος
γρήγορα γερνάει.
Τραβηχτείτε απ’ τον καινούργιο δρόμο
αν δεν μπορείτε να δώσετε το χέρι σας,
γιατί οι καιροί αλλάζουν.

Η γραμμή χαράχτηκε.
Η κατάρα έχει ριχτεί.
Ο αργός του τώρα
θα είναι αργότερα γρήγορος,
όπως το παρόν του τώρα
θα είναι αργότερα παρελθόν.
Η τάξη γρήγορα ξεθωριάζει
και ο πρώτος του τώρα
θα είναι αργότερα τελευταίος,
γιατί οι καιροί αλλάζουν.


Αξίζει να δούμε τι αναφέρει η Wikipedia σχετικά με το άλμπουμ του τραγουδοποιού, για να πάρουμε μια αίσθηση για την εποχή της πρώτης έκδοσής του: «Το άλμπουμ αποτελείται κυρίως από λιτά αλλά με αδρό λόγο τραγούδια, αραιά τοποθετημένα στο δίσκο, που θίγουν ζητήματα όπως ο ρατσισμός, η φτώχεια και η κοινωνική αλλαγή. Το ομώνυμο κομμάτι είναι ένα από τα πιο διάσημα του Ντύλαν. Πολλοί θεώρησαν ότι έχει συλλάβει το πνεύμα της κοινωνικής και πολιτικής αναταραχής, που χαρακτήριζε τη δεκαετία του 1960» (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Times_They_Are_a-Changin')



Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

2 Ιουνίου 2012, θεάσεις ιπταμένων σωμάτων στα Δυτικά της Αττικής

Το πρώτο βίντεο τραβήχτηκε με τη μηχανή κρατημένη στο χέρι. Μέχρι τον χρόνο 00:14 η λήψη έγινε με πλήρες οπτικό ζουμ. Στη συνέχεια εφαρμόστηκε πλήρες ψηφιακό.

Συνιστάται η αναπαραγωγή σε πλήρη οθόνη, λόγω του μικρού μεγέθους του αντικειμένου.



Εκκρεμεί η ανάρτηση δυο ακόμη παρόμοιων βίντεο, που απλά φανερώνουν μια πλουσιότερη δραστηριότητα στη διάρκεια του φαινομένου. Για κάποια τεχνική αιτία δεν εκτελείται η ανάρτηση. Ίσως απαιτείται η κατάτμηση των δυο βίντεο σε μικρότερα μέρη.